Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 5 common:people_all_forms

Звіт адміністрації закладу про роботу за 2021-2022 н.р.

Date: 6 червня 2022 о 10:12, Refreshed 7 червня 2022 о 06:20
167 views

ЗВІТ

директора Ворончинського ліцею Доросинівської сільської ради

Бойка Павла Степановича

про підсумки діяльності закладу

«Ворончинський ліцей Доросинівської сільської ради»

за 2021/2022 навчальний рік

Планування діяльності навчального закладу

Освітній процес сплановано у відповідності з нормативними вимогами. Є в наявності установчі документи, ліцензія, Статут, концепція освітньої діяльності, робочий навчальний та річний плани. Документи затверджено в установленому порядку. Річний план роботи ліцею на 2021/2022 н. р. було погоджено на засіданні педагогічної ради.

 Був розроблений розгорнутий аналіз роботи ліцею, сформульовані завдання на 2022/2023 н. р. Згідно плану проводяться педради, наради при директорі, ведуться протоколи цих нарад.

Розроблено перспективний план роботи закладу на 5 років. У ньому є перспективний план кадрового складу, графіки вивчення предметів, атестації педагогічних працівників, курсової підготовки, аналіз складу педагогічних працівників на 5 років. Сплановані основні напрямки виховної роботи на 5 років. Відтворена структура методичної роботи.

У закладі працює  учнівське самоврядування. Розроблено Положення про учнівське самоврядування, існує план роботи учнівської ради. Складений план роботи батьківського комітету.

Ліцей має необхідні урядові документи з питань освіти, накази та інструкції Міністерства освіти і науки, обласного управління та міського відділу освіти.

Заняття у закладіі проводяться в одну зміну. Тижневе навантаження згідно з навчальним планом. Тривалість перерв між уроками 10 хвилин та дві перерви по 20 хвилин, які використовуються для гарячого харчування дітей.

Розподіл тижневого навантаження вчителів затверджено наказом по ліцеї від 01.09.202163. У ліцеї є Правила внутрішнього розпорядку для працівників ліцею, чітко указані обов'язки адміністрації, вчителів та працівників.

У кожного вчителя є перелік посадових обов'язків.

Розклад уроків затверджений у гуманітарному відділі Доросинівської сільської ради. Заклад освіти укомплектований педагогічними кадрами на 94% згідно зі штатним розписом. Розстановка педагогічних кадрів здійснена умотивовано.

У закладі освітній процес здійснює 19 педагогічних працівника, з них мають:

- вищу педагогічну освіту – 13, що становить 68,4 %;

- середню спеціальну педагогічну освіту – 3, що становить 15,8 %;

- вищу непедагогічну освіту – 1 , що становить 7,7 %

- навчається у вищому навчальному заладі - 1, що становить 7,7 %

-вища технічна освіта - 1, що становить 7,7 %

У ліцеї здійснюється перспективне планування атестації педагогічних працівників за окремим планом терміном на 5 років, який щорічно коригується, відображаючи зміни у кількісному та якісному складі педагогічних працівників ліцею. Поточне планування атестації педагогічних працівників здійснюється терміном на навчальний рік, відображається у відповідному розділі плану роботи ліцею.

Ведення ділової документації.

Щорічно видаються накази з питань атестації, які доводяться до відома працівників під особистий підпис, ведуться протоколи засідань атестаційної комісії. Книга протоколів засідань атестаційної комісії оформлена відповідно до вимог ведення ділової документації.

Всі атестаційні матеріали оформлюються своєчасно та якісно відповідно до вимог.

Атестація педагогічних працівників проходить планово, згідно графіка.

У наявності оформлені відповідно до вимог атестаційні листи педагогічних працівників, один примірник яких зберігається в особових справах.

Річний план роботи ліцею на 2021/2022 н. р. був складений на засіданні педагогічної ради, пронумерований, прошнурований, підписаний директором ліцею, скріплений печаткою.

У закладі є перспективний план роботи, є окремі розділи у річному плані роботи та концепції розвитку закладу.

Робочий навчальний план на 2021/2022 н.р. складено для загальноосвітнього навчального закладу, який працює за 5-денним навчальним тижнем з українською мовою навчання, складено на засіданні педагогічної ради.

 Алфавітна книга запису учнів нового зразка ведеться у закладі. Алфавітна книга заповнюється, зберігається згідно з Інструкцією; пронумерована, прошнурована, підписана директором ліцею, скріплена печаткою. Щорічно до неї вносяться дані про учнів нового прийому. Учні заносяться до списку у алфавітному порядку.

Всі вчителі систематично  проходять курси підвищення кваліфікації при ВІППО м.Луцьк, а також підвищують свою педагогічну майстерність під час проходження вебінарів та онлайн курсів на різних інтернет платформах. План курсової перепідготовки відповідає фактичному його виконанню.

Учителями ліцею прослухані спецкурси: «Інклюзія та дистанційне навчання», «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти», «Про дистанційний та змішаний формати навчання», «Критичне мислення для освітян», «Робота вчителів початкових класів із дітьми з особливими освітніми потребами», « Розвиток позитивної організаційної культури», «Створення системи внутрішнього моніторингу забезпечення якості освіти в ЗЗСО», «Створення цифрових дидактичних матеріалів».

У ліцеї здійснюється перспективне планування підвищення кваліфікації педагогічних працівників (терміном на 5 років) та поточне планування підвищення кваліфікації (терміном на навчальний рік). Підвищення кваліфікації педагогічних працівників передує їх атестації.

Організація методичної роботи учнів та педагогічних працівників.

У ліцеї створено методичний кабінет, де зібрано і систематизовано нормативні документи з питань організації навчально-виховної роботи закладу, допоміжні науково-методичні матеріали з питань освіти, психолого-педагогічна література та матеріали з досвіду роботи вчителів ліцею. Методичний кабінет оснащено ноутбуком. Наявність методичного кабінету значно впливає на підвищення кваліфікаційного рівня педагогічних працівників.

В організації роботи з педагогічними працівниками закладу принцип науковості застосовано в окремих формах методичної роботи. Педагогами закладу розроблені методичні рекомендації з питань педагогіки, що використовуються вчителями ліцею під час навчально-виховного процесу.

Інноваційна освітня діяльність закладу харак­теризується пошуком нових і вдосконаленням іс­нуючих концепцій, принципів, підходів до осві­ти, суттєвими змінами в змісті, формах і методах навчання, виховання, управління освітнім процесом. Невід'ємною складовою роботи є контроль ефективності впровадження інноваційних педагогічних техно­логій у освітній процес.

Адміністрація ліцею стимулює створення ма­лих творчих груп для відпрацювання техніки ін­новаційних технологій.

Розроблено й проведено нестандартні, інтегровані уроки і позакласні заходи. Учителі ліцею постійно використовують у своїй роботі різноманітні сучасні форми й мето­ди проведення уроків.

До інноваційної діяльності педагогічного ко­лективу можна віднести моніторинг і рейтингову систему успішності учнів, що сприяють відстеженню динаміки їхнього індивідуального роз­витку. Запроваджуються також інноваційні управ­лінські технології стратегічного планування, колективного прийняття управлінських рішень, інформаційні й проект­ні технології.

Завдяки такій організації праці творчо зростає рівень професіоналізму всього педагогічного ко­лективу ліцею.

Планування та організація методичної роботи з педагогами закладу має нормативно-правове забезпечення. В закладі наявне інформаційне забезпечення, що регламентує роботу методичного кабінету та всіх форм методичної роботи. Проте, не всі нормативні документи адаптовані до роботи закладу. Крім того, в закладі відсутнє окреме приміщення для методичного кабінету, воно облаштоване в кабінеті заступника директора з навчально-виховної роботи . Методична робота спланована в річному плані ліцею, в якому відображена робота з педкадрами. В закладі видаються накази про організацію методичної роботи та підводяться підсумки її результативності. Однак, в них недостатньо висвітлюються питання впровадження інновацій та новітніх технологій. Створена модель методичної роботи відповідає потребам в організації навчання педагогів і реалізується через традиційні форми роботи: методичні об`єднання, самоосвіта, робота над методичною темою, наставництво.

Забезпеченість навчально-методичною та довідковою літературою, ефективність їх використання.

Ліцей повністю забезпечений навчальними програмами, рекомендованими Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України щодо вивчення усіх предметів. Фонд бібліотеки ліцею поповнюється підручниками для 1-11 класів та художньою літературою. Забезпечення підручниками учнів 1-11 класів становить 88 %.

У бібліотеці в наявності книги обліку, які оформлені відповідно до вимог ділової документації.

Бібліотечний фонд ліцею ефективно використовується педагогічними працівниками та учнями 1-11 класів під час здійснення освітнього процесу та у позакласній роботі.

Стан розвитку учнівського самоврядування.

У закладі створені і працюють такі органи громадського самоврядування: загальні збори (конференція), батьківський комітет, рада органів учнівського самоврядування.

За результатами анкетування різних категорій виявлено наступні результати. Відгуки дітей про ліцей здебільшого позитивні. Їм подобаються відносини з адміністрацією, класними керівниками, вони задоволені мікрокліматом у класі , організацією роботи ліцею та тим, що навчаються в даному закладі. Випускники ліцею висловлюють позитивні відгуки про роботу навчального закладу, задоволені рівнем взаємоповаги та співробітництва між учасниками освітнього процесу .

З боку громадськості спостерігається здебільшого небайдуже ставлення до організації освітнього процесу у даному закладі освіти.

У педагогічному колективі переважають ознаки здорового сприятливого психологічного клімату. За даними анкетування виявлене кар`єрне середовище, яке відрізняється орієнтованістю на зовнішні прояви, що стимулюють роботу колективу та досягнення відповідних результатів.

Адміністрація ліцею використовує у своїй діяльності переважно демократичний стиль керівництва. Діяльність адміністрації, на думку вчителів, найбільш спрямована на підвищення кваліфікації працівників та охорону прав та здоров`я учнів. Педагоги оцінюють роботу директора закладу та його заступників на достатньому рівні.

Управлінська діяльність адміністрації закладу.

Управлінська діяльність адміністрації ліцею щодо створення умов для забезпечення прав і свобод учасників освітнього процесу підкріплена інформаційно-нормативною документацією. Створена належна система управлінських дій щодо реалізації прав громадян та отримання повної середньої освіти відповідно до закону України „Про загальну середню освіту", Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку. Здійснюється облік учнів по території обслуговування, складені списки дітей, підготовлений звіт. Не охоплених навчанням дітей шкільного віку немає. Ділова документація з питань зарахування учнів до закладу та їх вибуття ведеться відповідно до нормативності ділової документації. Зарахування та вибуття оформляється відповідними наказами директора ліцею із зазначенням причин вибуття. Дані про учнів нового прийому заносяться до алфавітної книги.

У закладі проводиться відповідна робота щодо відстеження відвідування учнями навчальних занять. У класних журналах ведеться облік відсутніх учнів.

Створена належна система роботи з пошуку та розвитку обдарувань і здібностей дітей, розроблений план заходів щодо роботи з такими дітьми.

У ліцеї є нормативно - правові та законодавчі матеріали, які доводяться до відома працівників як в колективній формі, так і індивідуально. Між адміністрацією ліцею та профспілковим комітетом первинної профспілкової організації укладено колективний договір. Колективний договір відповідає законодавству, передбачає соціально-економічний захист працівників. Правила внутрішнього розпорядку ліцею відповідають умовам роботи працівників і затверджені на зборах трудового колективу. В ліцеї дотримуються виконання трудового законодавства. Складається попереднє педагогічне навантаження і доводиться до відома вчителів під підпис. Вчителі та працівники ліцею одержують відповідно до "Положення про оплату праці" щорічну винагороду за сумлінну працю.

У ліцеї організовано індивідуальне навчання. У річному плані роботи є аналіз стану охоплення дітей і підлітків навчанням в минулому навчальному році та задачі і заходи щодо вдосконалення цієї роботи та системи управлінських дій по реалізації прав громадян та отримання повної середньої загальної освіти.

Результативність участі учнів у конкурсах та олімпіадах

Виходячи з основних положень цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2018-2022 роки проведено аналіз рівня роботи навчального закладу з обдарованими дітьми.

Учні ліцею постійно беруть участь у конкурсах різного рівня, та стають їхніми переможцями та дипломантами. Участь у предметних олімпіадах ускладнилася через пандемію COVID-19 та війною.

Організація харчування учнів.

У закладі працює їдальня, яка забезпечує гарячим харчуванням усіх учасників освітнього процесу. Всі учні мають змогу бути забезпечені гарячим харчуванням. Із них частина пільгового контингенту охоплені безкоштовним харчуванням. Шкільна їдальня розрахована на 56 посадкових місць, забезпечена необхідним обладнанням, меблями, посудом. Все електрообладнання заземлене. Санітарний стан їдальні добрий.

Бракеражна комісія постійно перевіряє якість приготування обідів та фіксує свої зауваження в окремому журналі. Крім медичного контролю за якістю харчування, створено громадський контроль (батьківський комітет, рада ліцею). Обіди готуються якісно. Скарг на якість харчування немає. В їдальні є графік харчування учнів та списки учнів пільгового контингенту.

У ліцеї ведеться робота щодо створення необхідних матеріально-технічних умов для забезпечення повноцінного харчування учнів.

Стан дитячого травматизму.

Ліцей має нормативне забезпечення з питань профілактики і попередження дитячого травматизму та розслідування нещасних випадків.

Робота з питань безпеки життєдіяльності та забезпечення здорового способу життя дітей спланована і проводиться відповідно плану. Адміністрація ліцею своєчасно доводить інформацію з даного питання до вчителів, дітей та їх батьків. Своєчасно видаються накази щодо попередження дитячого травматизму на початок та кінець навчального року, накази протягом навчального року відповідно до листів відділу освіти щодо попередження усіх видів дитячого травматизму, наказ про призначення відповідального за організацію та проведення роботи в закладі з питань попередження усіх видів дитячого травматизму. Згідно з річним планом роботи ліцею проводяться лекції, бесіди щодо збереження життя та здоров’я учнів. До роботи з профілактики дитячого травматизму залучаються співробітники органів внутрішніх справ, медичні працівники, працівники пожежної служби та державної автоінспекції.

В усіх класах проводяться бесіди по попередженню дитячого травматизму згідно програми. У кожному класному журналі відведено сторінки для запису проведених бесід з попередження різних видів дитячого травматизму: правил дорожнього руху, поводження із джерелами електроструму, безпеки при користуванні газом, поводження на воді та біля водоймищ, пожежної безпеки, поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів, радіаційної безпеки, отруєння грибами.

Для попередження травмування учнів під час освітнього процесу організовано чергування вчителів та старших учнів по ліцеї.

У ліцеї здійснюється викладання предмету «Основи здоров’я» відповідно до навчального плану.

У ліцеї створені умови для збереження здоров'я учнів. Приділяється належна увага санітарно – гігієнічним нормам. Забезпечуються своєчасне прибирання приміщень і коридорів. В усіх класах складені графіки провітрювання, які витримуються. Класи мають достатнє озеленення, але вікна не затемнені рослинами. Освітлення двох типів: природне і штучне (лампи люмінесцентні та енергозберігаючі). Лампи по мірі перегоряння своєчасно замінюються. Заняття проводяться в одну зміну. Тижневе навантаження регламентується навчальним планом ліцею. Предметне навантаження відповідає гігієнічним вимогам. Тривалість перерв між уроками – 10 хвилин, дві перерви - 20 хвилин використовуються для гарячого харчування дітей. У початковій школі на уроках проводяться фізкультпаузи, на перервах - рухливі ігри. Розклад уроків затверджено санітарною станцією. Внутрішнє оздоблення приміщення відповідає психолого - гігієнічним вимогам.

У кожного класного керівника є в наявності списки учнів з визначенням їх стану здоров’я, в класних журналах заповнені листки здоров’я. До учнів, які знаходяться на медичному обліку за станом здоров’я, під час проведення уроків фізичної культури здійснюється індивідуальний підхід. Інформаційні матеріали з питань медичного огляду знаходяться у ліцеї. Здійснюється моніторинг пропусків занять за станом здоров'я, узагальнені матеріали якого знаходяться у класних керівників та адміністрації ліцею.

У закладі існує система організації фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи. Система організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у ліцеї включає фізкультурно-оздоровчі та спортивно-масові заходи, участь змаганнях.

Закладом вжиті заходи для створення умов щодо повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей та працівників. Трудові відносини в колективі ліцею регулюються правилами внутрішнього розпорядку, трудовим договором. Адміністрація ліцею спільно з профспілковим комітетом реалізує статтю 57 Закону України „Про освіту", створює належні умови праці та відпочинку, щомісячно проводить виплату заробітної плати, надає щорічну грошову винагороду за сумлінну працю і здійснює виплату педагогічними працівникам допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки.

Матеріально технічна та навчально-методична база :

До послуг учнів бібліотека, обладнана мережею інтернет, їдальня, комбінована майстерня, актова зала, спортивна зала, компютерний клас, класні кімнати (включаючи навчальні кабінети й лабораторії). Усі приміщення ліцею відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Для утримання ліцею в задовільному стані щорічно проводяться поточні ремонти приміщень. У ліцеї кабінетна система навчання. Внутрішнє оздоблення приміщення відповідає психолого-гігієнічним вимогам. Будівельних та монтажних робіт, не передбачених технічною документацією, не проводилося.

Директор ліцею                              Павло Бойко

Comments:
Only authorized users can leave comments.